Werken bij Schoolformaat

Schoolformaat is onderdeel van Jeugdformaat. Onze bijna 100 schoolmaatschappelijk werkers en trainers werken net als hun meer dan 1.000 collega’s van Jeugdformaat, dagelijks aan vraagstukken om het toekomstperspectief van kinderen beter te maken. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan of stage? Bekijk onze vacatures op de website van Jeugdformaat.

32-36 uur

Voor de afdeling Preventie zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven management assistent(e).

Jij gaat aan de slag met een uiteenlopend takenpakket waar jij je hand niet voor omdraait.

Je bent allereerst de assistente van de Manager Preventie, daarnaast zijn er nog 7 (verschillende) accountmanagers die met enige regelmaat een beroep op je zullen doen voor administratieve en HR zaken.

Jouw functie

Onze administratie voeren we in het software pakket Simplicate. Jouw aandeel daarin bestaat vooral uit het HR deel, maar ook controles en rapportages horen erbij. Vanuit dit systeem houdt je het CRM up to date, zorg je dat de uren van de medewerkers gecontroleerd worden en zullen alle offertes verstuurd worden.

Verder maken we gebruik van een cliënt registratiepakket, Morecare4, hiervoor zal jij het aanspreekpunt binnen de afdeling zijn. Ook haal je hier databestanden uit die je vervolgens verwerkt tot bruikbare managementinfo.

Je ondersteunt de manager Preventie met HR werkzaamheden. Denk hierbij aan het aanmaken van nieuwe medewerkers en het verwerken van mutaties in ons personeelssysteem Afas. Daarnaast gebruik je beschikbare informatie voor het berekenen van het compensatieverlof van de medewerkers.

Je doet dit niet alleen

Samen met 2 collega’s van de administratie ben je voor het hele team Preventie de vraagbaak voor allerlei praktische zaken, van iets bestellen tot een gebruikersvraag over één van de systemen.

Snel schakelen tussen diverse zaken gaat jou dan ook gemakkelijk af.

Je werkt nauw samen met de andere managent assistente voor alle ondersteunende werkzaamheden voor de afdeling Preventie. Jullie vormen een hecht team, vullen elkaar onder andere aan op expertise, het ontwikkelen van de systemen en het efficiënter maken van de administratie.

Wat verwachten we van jou

 • HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding (bijvoorbeeld office management, managementassistent of een vergelijkbare opleiding)
 • Je hebt minimaal 3 jaar recente ervaring in een vergelijkbare functie
 • Jouw kennis van Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint en MS Teams) is goed, maar voor Excel zoeken we superieure vaardigheden
 • Goed met cijfers
 • Makkelijk eigen maken van gebruik diverse software(Afas, Simplicate, Morecare4)
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Je bent flexibele, je weet van aanpakken, kan goed onder druk werken (stressbestendig), je bent kritisch en ziet de medewerkers als jouw klant.
 • Verder ben je nauwkeurig en denk je in oplossingen en ga je zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie.
 • Affiniteit met Social Media, is een pré

Wat kun je van ons verwachten

 • Een salaris van maximaal € 3.190,53 bruto per maand (schaal 6) bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform de CAO Jeugdzorg
 • Een jaarcontract (met uitzicht op een vast dienstverband) van 32 tot 36 uur per week
 • Een vakantietoeslag van 8%, een pensioenregeling via PFZW, reiskostenvergoeding, een fietsenplan en kortingen op verschillende verzekeringen
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, 200 verlofuren (bij 36 uur), een tegemoetkoming in de premie zorgverzekering van € 20,- bruto per maand en een gedeeltelijke doorbetaling bij opname van ouderschapsverlof
 • Volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen met cursussen en trainingen
 • En niet het minste, een team met fijne collega’s die samen met jou de klus willen klaren

Wil je bij Jeugdformaat werken dan vragen wij een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen.

Interesse? Solliciteren!!

Heb je interesse, zit je met een glimlach te lezen en voldoe je aan alle functie-eisen? Stuur je motivatiebrief en een up-to-date CV (uiterlijk 23 juni 2022 ) via de link op deze pagina.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 27 juni in de middag.

Heb je nog vragen over de functie dan kun je terecht bij Wenny Meijer 06-46179183 of Nadine Kamerbeek 06-25751582 (management assistente).

Klik hier om te solliciteren.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.