Schoolformaat verwelkomt 100ste medewerker

Een mooie dag voor Schoolformaat; zij verwelkomen vandaag hun 100ste medewerker. Schoolformaat heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. In 2005 startten zij met slechts vijf medewerkers in het schoolmaatschappelijk werk. Ondertussen zijn dat er dus 100. 100 gemotiveerde schoolmaatschappelijk werkers met een divers en inmiddels uitgebreid takenpakket.

De schoolmaatschappelijk werkers zijn vertrouwde gezichten op 140 scholen in het primair onderwijs (PO) in Zoetermeer, het voortgezet onderwijs (VO) in heel regio Haaglanden en het middelbaar beroeps onderwijs (MBO) Zadkine in Rotterdam-Rijnmond en Mondriaan in de Haagse regio. Zij bieden dag in dag uit individuele begeleiding aan leerlingen. Daarnaast verzorgen zij trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor leerlingen en ouders en werken zij aan deskundigheidsbevordering van professionals. Jaarlijks helpt Schoolformaat met succes 4.800 leerlingen en studenten bij kleine en grote problemen op school en thuis.

Doen wat nodig is

De schoolmaatschappelijk werkers van Schoolformaat bieden begeleiding bij rouw en verlies, coachen van professionals, geven intervisie en worden ingezet voor Pluscoaching of projectleiding. De slogan “maatwerk is onze standaard” staat altijd Schoolformaat altijd centraal. Schoolformaat sluit altijd aan bij de vraag en past haaraanbod daarop aan. Daarbij staat kwaliteit voorop. Schoolformaat is ISO 9001:2015 gecertificeerd en zijn alle trainingen zijn CEDEO-gecertificeerd.

Foto: Links Ingeborg Middleton (manager preventie Schoolformaat) & Angela Spoor, 100ste medewerker Schoolformaat