Coaching voor meiden en jonge vrouwen om het beste uit zichzelf te halen

In het leven van meiden en jonge vrouwen, tussen de 12 en 18 jaar, vindt er een stroomversnelling plaats. Thema's zoals vriendschap, relaties, seksualiteit en de toekomst gaan een belangrijke rol spelen in hun ontwikkeling. Deze groep kan wel wat ondersteuning gebruiken bij het maken van keuzes, het creëren van een krachtig zelfbeeld en het ontwikkelen van een helder toekomstperspectief. Schoolformaat en ELANCE Academy zijn er voor deze meiden en vrouwen. Zij bundelen voortaan hun krachten en combineren hierin het maatschappelijk werk met een coaching programma. Afgelopen week tekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst.

Positief, inspirerend en motiverend

    

Schoolformaat is de organisatie  die schoolmaatschappelijk werk verzorgt op het voortgezet onderwijs in en rondom Den Haag. ELANCE leidt meiden op tot sterke, onafhankelijke vrouwen en rolmodellen voor de toekomst, door middel van verschillende coaching programma’s.  Beide organisaties werken preventief. De schoolmaatschappelijk werkers van Schoolformaat zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor meiden die begeleiding kunnen gebruiken. Schoolformaat is daarmee  de verbindende schakel tussen meiden die ondersteuning kunnen gebruiken en ELANCE.

De werkwijze van ELANCE is preventief en bovenal positief, inspirerend en motiverend. Binnen de coaching programma’s van ELANCE staan de individuele talenten en kwaliteiten altijd centraal. Daarbij worden meiden en jonge vrouwen gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Alle meiden tussen de 12 en 18 jaar die op school zitten óf wonen in Den Haag en die zich sterker willen voelen, kunnen bij ELANCE terecht voor coaching op uiteenlopende onderwerpen zoals: laag zelfbeeld, seksualiteit, vriendschap en relaties, gezonde leefstijl en talentontwikkeling.

"Wij geloven in een wereld waarin iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar kwaliteiten te ontwikkelen en gestimuleerd wordt om dromen en ambities te hebben en waar te maken." ELANCE Academy

Het mooie is dat het preventieve aanbod deze meiden echt kan versterken en naast de reguliere hulp aangeboden kan worden. Beide organisaties zijn enthousiast en gaan dit schooljaar 40 meiden en jonge vrouwen een stap verder  helpen.

Waarom meisjes?

Uit de praktijk blijkt dat jongerenwerk voornamelijk jongens aanspreekt. Meisjes zijn niet of nauwelijks in beeld waardoor ze tussen wal en schip dreigen te vallen. Daarnaast worstelen meiden vaak met andere problemen dan jongens. Ook reageren meisjes vaak anders op problemen dan jongens. Waar jongens zich vaak naar buiten uiten, richten meiden zich meestal  naar binnen. Het gevolg is dat ze niet gezien worden als jongeren met een probleem. Ze bezorgen de samenleving geen overlast, maar krijgen ook niet de positieve aandacht die ze verdienen.

Aanmelden via Schoolformaat

Meiden tussen de 12 en 18 jaar, die wonen óf op school zitten in Den Haag komen in aanmerking. Heb je interesse en kan jij wel een coach gebruiken? Meld je bij de schoolmaatschappelijk werker van jouw school. Hij of zij helpt je bij jouw aanmelding. Woon je niet in Den Haag maar zit je wel op school in Den Haag, dan zijn er ook mogelijkheden om mee te doen! Ga voor informatie naar de schoolmaatschappelijk werker op jouw school of stuur een e-mail naar info@schoolformaat.nl. We helpen je graag verder!

Officiële samenwerking is van start!