Stoere Schildpadden Rijswijk

Doelgroep
Kinderen
Niveau
4 – 6 jaar
Type training
Training
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
Maximaal 6
Locatie
CJG Rijswijk
Training op maat
Niet beschikbaar

Meteen aanmelden

Voor veel kinderen is de scheiding van hun ouders een onverwachte, overweldigende en ongewenste ervaring. Ook al doen ouders hun best de kinderen te ontzien, de scheiding leidt voor het kind onvermijdelijk tot grote veranderingen.

Ondanks het ingrijpende karakter van een scheiding leidt deze gebeurtenis niet vanzelfsprekend voor alle kinderen tot grote problemen of verstoringen in hun ontwikkeling. De mate waarin de gebeurtenis zijn sporen achterlaat, hangt samen met het evenwicht tussen enerzijds de draaglast en anderzijds de vaardigheden van het kind zelf.

Het programma van de Stoere Schildpadden behandelt de volgende hoofdthema’s:

  • Het kind en zijn of haar gevoelens
  • Leren omgaan en begrijpen van veranderingen in het gezin
  • Leren omgaan met problemen
  • Versterken van zelfvertrouwen en steun

Resultaat

De deelnemers van de Stoere Schildpadden ontdekken gedurende de training dat de scheiding niet hun schuld is en dat alle gevoelens rondom de scheiding normaal en begrijpelijk zijn. In de Stoere Schildpadden groep leren zij daarmee om te gaan en zich beter aan te passen aan de nieuwe situatie. De trainers gaan hierbij uit van de eigen kracht van de kinderen.

Data 

Deze training start op 24 mei juni en eindigt op 4 oktober 2017. Hieronder zijn de tussenliggende bijeenkomsten aangegeven.

1. 24 mei            7. 30 augustus 
2. 31 mei            8. 6 september
3. 7 juni              9. 13 september
4.14 juni             10. 20 september
5. 21 juni            11. 27 september
6. 28 juni            12. 4 oktober

  • De ouderbijeenkomst is 20 juni van 19.30 - 21.30 uur.  
  • De evaluaties zijn op woensdag 11 oktober 2017

Tijdstip

De bijeenkomsten zijn van 13.30 tot 14.15 uur.

Locatie

CJG Rijswijk
P. van Vlietlaan 10
2285 XM Rijswijk 

Werkwijze

Er zijn 12 bijeenkomsten van 45 minuten. De trainers zorgen voor een omgeving waarin ieder kind zich veilig voelt om te praten over de situatie na de scheiding. Kinderen voelen zich meestal gesteund en gestimuleerd door de ervaringen van andere kinderen die ook een scheiding hebben meegemaakt.

Doordat de kinderen onder professionele begeleiding over hun gevoelens en problemen praten, ontdekken de kinderen in de Stoere Schildpadden groep dat ze er niet alleen voor staan. Samen met de speciaal getrainde trainer oefenen ze heel concreet om stap voor stap goede oplossingen te vinden voor de problemen die ze tegenkomen.

De trainers werken veel met een ‘groepsschildpad’, een knuffeldier dat de kinderen vertelt hoe hij omgaat met de scheiding van zijn eigen ouders. Elk kind krijgt na afloop een Stoere Schildpad diploma en de groep eindigt met een feestje!

Kinderen aanmelden voor deze gratis training?