Praten, bewegen en naar buiten

Doelgroep
Professionals
Niveau
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, VMBO, MBO, HBO
Type training
Professionalisering
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Locatie
Op locatie naar keuze
Training op maat
Beschikbaar

Haal je alles uit je talent? Welke nieuwe uitdaging zou je graag aan willen gaan? Oftewel: hoe zou je je persoonlijk verder willen ontwikkelen? Het is goed om dit bij jezelf na te gaan. We bieden diverse trainingen aan die je motiveren om stil te staan bij je wensen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Een aanrader is onze begeleide reflectiewandeling. Wandelen is een natuurlijke manier om tot jezelf te komen en bijzondere inzichten op te doen.

Wandelen is een natuurlijke manier om tot jezelf te komen en bijzondere inzichten op te doen. In de natuur kom je namelijk makkelijker in beweging, fysiek en zeker ook mentaal. Daarom is 'wandeltijd voor kwaliteit' een absolute aanrader!

Deze dag staat in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling en het maken van een professionaliseringsslag. Terwijl je met de groep in de natuur wandelt, ervaar je hoe je weg in je werk tot hier gelopen is, waar je nu staat en wat mogelijke paden zijn voor de toekomst. De trainers begeleiden dit proces van inzichten waarin je stil staat bij nieuwe kansen.

De ontspannen sfeer en diverse werkvormen bieden genoeg mogelijkheden om te kunnen spiegelen. Je krijgt de kans om jouw waarden en doelen opnieuw te bepalen en je capaciteiten in je werk verder uit te breiden. Reflectie is een belangrijk uitgangspunt bij handelingsgericht werken en staat dan ook centraal tijdens deze inspirerende wandeldag.

Resultaat

Door deze intensieve trainingsdag krijgt je persoonlijke ontwikkeling een krachtige impuls. Na afloop ben je je nog meer bewust van je vaardigheden en competenties en weet je deze in te zetten in de dagelijkse praktijk binnen je huidige werkomgeving.

Deze training kan voor de volgende doelen worden ingezet:

  • Teambuilding
  • Reflectie t.a.v. werk
  • Persoonlijke groei en ontwikkeling
  • Verheldering van eigen rol en taken binnen het passend onderwijs

Werkwijze

De wandeltraining bestaat uit één dag in duingebied Meijendel. De training wordt door minimaal twee of
meer trainers gegeven, afhankelijk van de groepsgrootte.

Doelgroep

Voor professionals in de kinderopvang, op het primair- en voorgezet onderwijs, MBO en HBO.

Duur

In overleg

Aantal deelnemers

Er is plek voor maximaal 16 deelnemers.

Meer informatie over deelname aan deze training?

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.