Jouw rechten en plichten in de omgang met geld

Doelgroep
leerlingen
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
Maximaal 30
Locatie
Op locatie naar keuze
Training op maat
Beschikbaar

Achttien jaar! Volgens de wet ben je meerderjarig en officieel volwassenen. Voor studenten is de leeftijd van 18 jaar een mijlpaal om trots op te zijn. Wettelijk krijg je nog meer rechten en mag je zelf kiezen wat je doet. Wat mooi!

Studenten die jongvolwassen zijn, maken vaak gebruik van impulsieve en korte termijn besluitvorming waarbij ze vooral voor de leuke kant van het leven kiezen. Deze verleiding kan ervoor zorgen dat het nemen van eigen verantwoordelijkheid wordt vergeten. Het aangaan van een zorgverzekering, verantwoordelijkheid nemen voor sparen voor onvoorziene kosten of zonder na te denken datr dure abonnement afsluiten met een supermoderne telefoon. Het korte termijn handelen of gebrek aan kennis kunnen voor grote financiële problemen zorgen. Soms zelfs zo groot dat een student niet meer aanwezig kan zijn op school of zelfs voortijdig met een opleiding moet te stoppen.

Juist voor deze doelgroep leerlingen is een steun in de rug hard nodig. De training is geschikt voor jongvolwassenen die willen leren over wettelijke en financiële verantwoordelijkheden. Het is een preventieve training die alle facetten van het leven van een jongvolwassene inzichtelijk maakt, zodat zij zich bewuster worden van het maken van juiste keuzes op het gebied van zelfstandig zijn en het verantwoord omgaan met geld. 

Resultaat

De deelnemers:

  • krijgen informatie over juridische, financiële en wettelijke verplichten als jongvolwassene
  • weten wat nodig is om zelfstandig financieel verantwoord te kunnen leven 
  • zijn zich bewust van hun financiële situatie en wat nog gedaan moet worden om financiële zekerheid te krijgen
  • ontvangen bruikbare juridische en financiële tips
  • worden geactiveerd om eigen verantwoordelijkheden vast te houden of aan te gaan

Werkwijze

De training bestaat uit één bijeenkomst van 1,5 uur. Voorafgaand aan de training is er afstemming met de docent om te verkennen in welke mate het onderwerp in de klas leeft en welke kennis de studenten al hebben.