Jezelf vertrouwen

Doelgroep
Leerlingen
Niveau
Voortgezet onderwijs, VMBO, MBO, HBO
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
Maximaal 10
Locatie
Op locatie naar keuze
Training op maat
Beschikbaar

Voor opgroeiende jongeren verandert er veel. Een vervolgopleiding kiezen of werk zoeken. Ook op andere leefgebieden wordt steeds meer zelfstandigheid verwacht. Voor opgroeiende jongeren verandert er veel. Op sociaal-emotioneel vlak maar ook in de omgeving waarin ze leven. Het kiezen van een vervolgopleiding, het vinden van een baan, het aangaan of onderhouden van een relatie. Deze nieuwe veranderingen brengen onzekerheid met zich mee en dat maakt het lastig om in elke situatie in jezelf te geloven.

De training biedt jong volwassenen kennis en vaardigheden om naar zichzelf te kijken en zich zekerder te voelen. Door te weten wat een zelfbeeld is en hoe dit is ontstaan komen zij tot besef dat ze een keuze hebben in hoe zij over zichzelf denken. De training richt zich op het verstevigen van het zelfvertrouwen. Vanuit zelfbesef wordt er een koppeling gemaakt naar vaardigheden in de omgang met anderen.

Resultaat

De deelnemers krijgen inzicht in de volgende thema’s:

  • positief/negatief zelfbeeld
  • persoonlijke kwaliteiten
  • presenteren
  • G-model
  • contact maken en actief luisteren
  • Je eigen mening durven geven grenzen voelen
  • Nee kunnen zeggen

Werkwijze

De training bestaat uit acht bijeenkomsten en duren 1,5 uur. Voorafgaand aan de training is er met elke leerling een intake gesprek. Tijdens de training ontvangen de leerling een werkmap met daarin opdrachten en oefeningen gebaseerd op het thema van de acht bijeenkomsten. Deze opdrachten en oefeningen worden in de daarop volgende bijeenkomst besproken. Na afloop van de training heeft elke leerling individueel een evaluatiegesprek. Het is een actieve training waarbij we verschillende werkvormen inzetten, zowel individueel als voor de groep.

Doelgroep

Voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en het MBO.

Aantal deelnemers

Maximaal 10

Meer informatie over deelname aan deze training?