Je zelf vertrouwen

Doelgroep
Leerlingen
Niveau
Voortgezet onderwijs, VMBO, MBO, HBO
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
Maximaal 10
Locatie
Op locatie naar keuze
Training op maat
Beschikbaar

Voor opgroeiende jongeren verandert er veel. Een vervolgopleiding kiezen of werk zoeken. Ook op andere leefgebieden wordt steeds meer zelfstandigheid verwacht. In een rap tempo moeten ze hun verantwoordelijkheden nemen en op eigen benen gaan staan. Het maken van keuzes en daarmee op jezelf vertrouwen kan soms lastig zijn.

De training je zelf vertrouwen biedt jong volwassene kennis en vaardigheden om naar zichzelf te kijken en zich zekerder te voelen. Door te weten wat een zelfbeeld is en hoe deze is ontstaan komen zij tot besef dat ze een keuze hebben in hoe zij over zichzelf denken. Vanuit zelfbesef wordt er een koppeling gemaakt naar vaardigheden in de omgang met anderen. Je zelf vertrouwen biedt vertrouwen in jezelf en versteviging in de omgang met anderen.

Resultaat

De deelnemers krijgen inzicht in de volgende thema’s:

  • kennis en het leren beïnvloeden van een positief/negatief zelfbeeld
  • inzicht in wie je bent en persoonlijke kwaliteiten
  • wijze van jezelf presenteren
  • negatief denken kunnen omzetten in positieve gedachten
  • contact maken en actief luisteren naar anderen
  • assertieve technieken en voor je mening opkomen
  • grenzen voelen en nee kunnen zeggen

Werkwijze

De training bestaat uit acht bijeenkomsten en duren 1,5 uur. De start van de training is gericht op het creëren van veiligheid voor elk individu. We maken afspraken zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zichzelf te zijn en zich te uiten. Het is een actieve training waarbij verschillende werkvormen worden ingezet voor het individu en de groep. Door veel met elkaar te doen en te oefenen krijgt elke deelnemer de mogelijkheid om twijfel gedachten over zichzelf te minderen en onzekerheden in het handelen naar anderen weg te nemen. 

Meer informatie over deelname aan deze training?