Clowntje Kriebel heeft het druk

Doelgroep
Jeugd
Niveau
Primair onderwijs, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7
Onderwerp
Emotionele ontwikkeling
Aantal deelnemers
Maximaal 6

Kinderen kunnen op jonge leeftijd al het gevoel hebben dat hun hoofd ‘vol’ zit. Ze gaan naar school, sporten, maken huiswerk, spelen met vriendjes en hebben misschien ook nog een hobby. Het is soms best veel en daardoor lastig om goed tot rust te komen, zeker als je gevoelig bent voor prikkels. Deze mindfulness training helpt kinderen om de rust in zichzelf te ontdekken.

Opbouw

Het verhaal van het circus van clowntje Kriebel loopt als een rode draad door de bijeenkomsten heen. In elke bijeenkomst leren de kinderen een mindfulness oefening. Ook werken de kinderen aan het herkennen en erkennen van emoties van zichzelf en van anderen zodat zij hier op een fijne manier mee om kunnen gaan.

Resultaat

De kinderen leren ontspannen en de rust in zichzelf te vinden waardoor zij lekkerder in hun vel zitten.

Duur

  • 11 bijeenkomsten van 45 minuten 
  • Intakegesprek en evaluatiegesprek
Meer informatie over deelname aan deze training?

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.