3.4 PROFESSIONALISERING - Persoonlijke ontwikkeling en professionele effectiviteit

Doelgroep
Professionals
Niveau
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, VMBO, MBO, HBO
Type training
Training
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
Maximaal 10
Locatie
Op locatie naar keuze
Training op maat
Beschikbaar

Merk je dat het passend onderwijs veel van jou vraagt? Kost je werk je soms meer energie dan het je oplevert? Vind je het lastig je werk niet mee naar huis te nemen? Of ben je drukker met allerlei randvoorwaarden dan met lesgeven zelf? Kortom: er zijn vast zaken in je werk die je anders zou willen ervaren. Werk aan je persoonlijke ontwikkeling en word professioneel effectief!

Deze training helpt je een verdiepende, persoonlijke ontwikkeling door te maken. Je werkt aan je effectiviteit. Je leert de tijd beter te benutten en te managen. Je stelt je eigen uitdagingen centraal om je werk nog beter te organiseren. Je ontwikkelt nog meer vastberadenheid en zelfvertrouwen in de uitvoering van jouw taken. Je zult zien dat je meer overzicht hebt en succesvoller bent in wat je doet.

Resultaat

Na afloop van deze training heb je inzicht in je eigen kwaliteiten en valkuilen, op persoonlijk en professioneel gebied. Je kunt handelingsgericht werken en je eigen gedrag én dat van anderen beter sturen. Je kunt goed prioriteiten stellen en treedt krachtiger en met meer zelfvertrouwen op in uiteenlopende situaties. Bovendien heb je een professionele houding ontwikkeld en werk je blijvend aan je persoonlijke profilering.

Werkwijze

Deze training bestaat uit vier dagdelen. Bij twee dagdelen werken we met een trainingsacteur. Om voor iedere deelnemer het maximale rendement te behalen, bestaat de groep uit maximaal 10 mensen.

Je gaat actief aan de slag met belangrijke vaardigheden op het gebied van effectiviteit en inzicht in het eigen gedrag. Je persoonlijke doelstellingen en professionele vaardigheden staan centraal. Je oefent met diverse cases, presentaties en praktijksituaties. Ook voer je een groot aantal opdrachten in je eigen werksituatie uit. Zo pas je wat je leert direct in de praktijk toe.

Meer informatie over deelname aan deze training?