1. FAALANGST - Jezelf vertrouwen

Doelgroep
Leerlingen
Niveau
Voortgezet onderwijs, VMBO, MBO, HBO
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
Maximaal 10
Locatie
Op locatie naar keuze
Training op maat
Beschikbaar

Voor opgroeiende jongeren verandert er veel. Ze moeten een vervolgopleiding kiezen of werk zoeken. Ook op sociaal-emotioneel gebied ervaren ze nieuwe gevoelens. Deze veranderingen brengen vaak onzekerheid met zich mee. Jongeren krijgen in de training de kans om hun zelfvertrouwen te verstevigen. Vanuit dit vertrouwen werken we aan hun sociale vaardigheden, bijvoorbeeld hoe ze omgaan met vrienden, ouders, leraren en andere relaties.

De training biedt jong volwassenen kennis en vaardigheden om naar zichzelf te kijken en zich zekerder te voelen. Door te weten wat een zelfbeeld is en hoe dit is ontstaan komen zij tot besef dat ze een keuze hebben in hoe zij over zichzelf denken. De training richt zich op het verstevigen van het zelfvertrouwen. Vanuit zelfbesef wordt er een koppeling gemaakt naar vaardigheden in de omgang met anderen.

Resultaat

De deelnemers krijgen inzicht in de volgende thema’s:

  • positief/negatief zelfbeeld
  • persoonlijke kwaliteiten
  • presenteren
  • G-model
  • contact maken en actief luisteren
  • Je eigen mening durven geven grenzen voelen
  • Nee kunnen zeggen

Werkwijze

De training bestaat uit acht bijeenkomsten en duren 1,5 uur. Voorafgaand aan de training is er met elke leerling een intake gesprek. Tijdens de training ontvangen de leerling een werkmap met daarin opdrachten en oefeningen gebaseerd op het thema van de acht bijeenkomsten. Deze opdrachten en oefeningen worden in de daarop volgende bijeenkomst besproken. Na afloop van de training heeft elke leerling individueel een evaluatiegesprek. Het is een actieve training waarbij we verschillende werkvormen inzetten, zowel individueel als voor de groep.

Doelgroep

Voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en het MBO.

Aantal deelnemers

Maximaal 10

Meer informatie over deelname aan deze training?