Coaching

Niets is belangrijker dan stil te staan bij jouw persoonlijke ontwikkeling in je vak. Daarom coacht Schoolformaat (onderwijs)professionals. Van docent tot hulpverlener, van onderwijs ondersteunend personeelslid (OOP) tot management.

Tijdens een coachingstraject breng je samen met jouw coach in kaart welke barrière(s) jou in de weg staan. Vervolgens ga je samen aan de slag om deze barrière(s) op te heffen, zodat jij het maximale uit jezelf en jouw werk haalt.Schoolformaat biedt coachingsgesprekken op maat aan in verschillende vormen:

  • Individuele coaching - Loop je tegen zaken aan die ervoor zorgen dat jouw merk minder leuk of fijn is? Deze vorm van coaching helpt jou inzicht te krijgen in wat er anders kan en wat je anders kunt doen.
  • Coaching in een groep - Binnen deze vorm van coaching begeleidt Schoolformaat een intervisie. Deelnemers leren elkaar te coachen door elkaar maximaal te bevragen op professionele onderwerpen en persoonlijke zaken in het werk.
  • Coaching na een training - Schoolformaat geeft trainingen over uiteenlopende onderwerpen. Om het geleerde optimaal vast te (blijven) houden en écht een plek binnen de organisatie te geven, biedt Schoolformaat coaching na een training.

De coachingsgesprekken van Schoolformaat worden begeleid door ervaren coaches met een schoolmaatschappelijke achtergrond. Dankzij hun achtergrond en ervaring, kunnen zij specifiek inspelen op de krachtvelden die in het onderwijs en de zorg spelen. Onze coaches schakelen moeiteloos tussen management en de realiteit van de dagelijkse praktijk.

Samen met de opdrachtgever en/of de gecoachte wordt er een programma gemaakt waarbij het maximale resultaat leidend is. Gemiddeld wordt er 1,5 uur uitgetrokken per coachingsgesprek. Ook de locatie wordt bepaald in onderling overleg. We maken duidelijke afspraken over een eventuele terugkoppeling richting opdrachtgever. In alles staat een veilig gevoel voor de gecoachte, binnen de kaders van de opdrachtgever, centraal.