Veel jongeren online uit de kleren

Maar liefst 1 op de 15 jongeren tussen 12 en 17 jaar gaat online uit kleren. Dat lezen we op NOS.nl. Hiervan delen meisjes vaker dan jongens een pikante foto van zichzelf. Het risico van het zomaar delen van deze foto's is dat ze snel en makkelijk doorgestuurd kunnen worden.

Jongeren zijn zich minder goed bewust van de gevolgen van het delen allerlei foto's van zichzelf. Want tegelijkertijd hoort het volgens Justine Pardoen van Bureau Jeugd & Media "Ook bij de de seksuele ontwikkelingen van jongeren". 

Feit is dat jongeren vierentwintig uur online zijn. Overdag, in de pauze, tussen de lessen door, na schooltijd en in de avond. Zelfs in de nacht laten veel jongeren hun mobiel aan staan, waardoor ze de berichtenstroom kunnen volgen. Jongeren ontlenen hun identiteit aan social media. Maar veel scholen worden ook op een negatieve wijze geconfronteerd met het social mediagebruik onder jongeren.

Kinderen zie je bijna niet meer zonder dat ze allerlei media gebruiken. Een tweejarig kind bedient de iPad alsof het niets is. In groep 6 nemen kinderen al deel aan meerdere WhatsApp groepjes. In de brugklas is een eigen mobiel bijna niet meer weg te denken.  Eén van de manieren van communiceren is via de digitale wereld. Daarom hoort dit net zoals seksualiteit of hygiëne een onderdeel te zijn van de opvoeding. Maar, hoe ga je daar als ouder of onderwijsprofessional mee om? Hiervoor bieden we via Schoolformaat verschillende trainingen gericht op ouders, leerlingen en onderwijsprofessionals. 

Op zoek naar trainingen social media?