Vacature stagiair(e) communicatie Schoolformaat

Als stagiair(e) communicatie krijg je bij Schoolformaat en het Kenniscentrum Kind en Scheiding een belangrijke rol in de uitvoering van (communicatie)projecten. Met je creatieve en vernieuwende blik ondersteun je de accountmanagers van Schoolformaat en ben je bezig met de uitvoering van communicatie-activiteiten. Zo schrijf je bijvoorbeeld socialmediaposts, schrijf je content voor de website en denk je mee over nieuwe ideeën om Schoolformaat en het Kenniscentrum Kind en Scheiding nog beter te profileren in ons werkgebied.

 

Dit ga je leren:

Tijdens je stage ga je veel leren over marketing en communicatie binnen een groeiende organisatie. Zo ga je een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een communicatieplan voor Schoolformaat, ga je interactie aan via de verschillende socialmediakanalen en samen met één van onze accountmanagers zorg je voor een goede zichtbaarheid van Schoolformaat als dienstverlener in de regio Haaglanden en omstreken. 

Dit ben jij:

  • Je volgt een HBO-opleiding op het gebied van Communicatie
  • Je werkt efficiënt
  • Je houdt van creatief denken en bent innovatief
  • Je pakt snel taken op, zet ideeën om in handelen en neemt daar initiatief in
  • Je bent schrijfvaardig en hebt een sterke pen
  • Je kan je creativiteit uiten met beeldende materialen zoals fotografie en video. 

Wat bieden wij jou? 

Een uitdagende en afwisselende stageplaats waarin je veel ervaring opdoet. 
  
Je loopt fulltime stage. Tijdens je stage word je begeleid door een accountmanager die de opleiding HBO-Communicatie als achtergrond heeft. Zij zorgt voor goede werkbegeleiding en ondersteuning. Je werkt in een team van accountmanagers en schoolmaatschappelijk werkers. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid je stage zo efficiënt en praktisch mogelijk uit te voeren. 

Je ontvangt een stagevergoeding van € 250,00 bruto per maand op basis van 32 uur per week. Tijdens de dagen dat je OV-jaarkaart niet geldig is, ontvang je een reiskostenvergoeding ter hoogte van de daadwerkelijk gemaakte openbaar vervoerskosten. 

  
Het overleggen van een verklaring omtrent gedrag is verplicht.

Interesse?

Neem contact op met Miranda Zweers-Veraar of Ellen Broer voor meer informatie.

Ellen Broer
Accountmanager trainingen
m: e.broer@schoolformaat.nl
t: 06 - 2575 1601

Miranda Zweers-Veraar
Schoolmaatschappelijk werker
Coördinator Stages / Afstudeeronderzoeken bij Schoolformaat
Coördinator Praktijkbegeleiding
Medebeheerder Social Media Schoolformaat

m: m.zweers@schoolformaat.nl 
t: 06 - 508 508 31 


Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.