Vacature stageplaats Schoolmaatschappelijk Werker

Als stagiair schoolmaatschappelijk werker kom je te werken met leerlingen van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Vaak is er sprake van opgroei- en opvoedproblemen die op school zijn ontstaan of tot uiting komen.

Samen met je stagebegeleider pak je de problemen bij de leerlingen aan om zo complexe problematiek te voorkomen. De hulpverlening is vrijwillig en kortdurend. Indien nodig verwijs je door naar andere vormen van eerstelijns of tweedelijns (geïndiceerde) jeugdzorg.
Samen met je stagebegeleider ga je naar verschillende scholen om te kijken wat je voor de school kunt betekenen. Zo spreek je leerlingen, ouders, onderwijsprofessionals en verschillende hulpverleners. 
Als stagiair schoolmaatschappelijk werker maak je deel uit van een regioteam waarbij ieder zijn eigen kennis en vaardigheden inzet om elkaar zo goed mogelijk te helpen. Ook schuif je regelmatig aan bij vergaderingen en overleggen.

Dit ben jij:

Een enthousiaste derdejaars HBO student met een professionele houding.

Je bent doortastend, kunt verantwoordelijkheid dragen en bent toe aan een flinke uitdaging. Je kunt goed zelfstandig werken en bent leergierig naar het werkveld. Je bent bereid om continu kritisch naar jezelf te kijken en te leren van situaties.
Voor deze stageplaats is het van belang dat je één van de onderstaande opleidingen volgt:

  • HBO opleiding maatschappelijke werk & dienstverlening;
  • HBO opleiding sociale studies.

Ons aanbod:

Een uitdagende en afwisselende stageplaats waarin je veel ervaring opdoet.
 
Je loopt 10 maanden stage (startend in september 2017), voor 32 uur per week. Tijdens je stage word je begeleid door een vakkundig schoolmaatschappelijk werker, die zorgt voor goede werkbegeleiding en ondersteuning. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid je stage zo efficiënt en praktisch mogelijk uit te voeren.
Je ontvangt een stagevergoeding van € 250,00 bruto per maand op basis van 32 uur per week. Tijdens de dagen dat je OV-jaarkaart niet geldig is, ontvang je een reiskostenvergoeding ter hoogte van de daadwerkelijk gemaakte openbaar vervoerskosten.
 
Het overleggen van een verklaring omtrent gedrag is verplicht.
 
Interesse in deze vacature:

Ben je enthousiast over deze stageplaats en herken je jezelf in het profiel, dan nodigen we je uit om te solliciteren. Overtuig ons in een schriftelijke motivatie waarom jij klaar bent voor deze stageplaats en waarom je bij onze organisatie past!

Wij stellen geen prijs op acquisitie.
 
Sluitingsdatum:
28-2-17 
  
Contactpersoon:
Donald Keasberry, stagecoördinator 
  
Telefoon:
070-3512751 

bekijk vacature