Vacature accountmanager bij Preventie

Wij zoeken een accountmanager, iets voor jou?


 • Je bent verantwoordelijk voor het meedenken, ontwikkelen en ophalen van de vraag bij de scholen. 
 • Je bent een proactieve gesprekspartner die weet wat er leeft in de buitenwereld en de binnenwereld en je weet deze twee werelden te verbinden. 
 • Je levert een bijdrage aan de realisatie van acquisitie- en organisatiedoelstellingen van Schoolformaat. 
 • Je opereert als spin in het web, zorgt proactief voor optimale samenwerking met alle partners (gemeenten en scholen), sluit contracten af en verwerft aanvullende opdrachten. 
 • Je signaleert kansrijke nieuwe ontwikkelingen in de markt (binnen en buiten de regio) en doet voorstellen om deze te benutten. 
 • Je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor het maken van een accountplan, het bedenken van en uitvoering geven aan nieuwe sales- en marketingactiviteiten en werkt mee aan de totstandkoming van onze innovatieagenda. 
 • Je haalt energie uit relatiebeheer, maar deinst ook niet terug voor acquisitie. 

Het onderhouden van relaties met de opdrachtgevers binnen het basis-, voortgezet- en MBO onderwijs is van grote betekenis voor onze huidige en toekomstige opdrachten. Daarnaast coördineer je één of meerdere teams en coach je de medewerkers op zowel individueel als op teamniveau. Samen met hen zorg je dat de opdrachten naar tevredenheid uitgevoerd worden. Je bent een verbinder en weet zowel de relatie tussen de medewerkers onderling als die tussen de medewerker en de opdrachtgever positief te beïnvloeden. Je signaleert knelpunten en zet die om naar nieuwe kansen op inhoud. Je weet die met de medewerkers door te vertalen. Je hebt aandacht voor het individu en hebt daarin tevens het belang van de organisatie en de opdrachtgever in het vizier. Je bevraagt anderen op hun gedrag en kan op je eigen gedrag reflecteren.

Je durft in dit alles buiten de kaders te denken en houdt daarin tegelijkertijd de koers in zicht. Je spreekt je uit over aandachtspunten en ontwikkelt samen met het team en je collega's verdere visie op preventie.

Het accountteam heeft een proactieve en verbindende rol en werkt altijd nauw samen met de medewerkers en manager Preventie.

Jeugdformaat

Jeugdformaat biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Ruim 800 gepassioneerde professionals werken samen aan de ondersteuning van 7.000 kinderen, jongeren en hun ouders die er op eigen kracht even niet uitkomen. Scholen worden steeds vaker geconfronteerd met gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij leerlingen en opvoedingsproblemen binnen het gezin. Het schoolmaatschappelijk werk ondersteunt de school bij het begeleiden van de leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Het doel is om de kansen van de leerlingen te vergroten om succesvol hun schoolopleiding te volgen en af te ronden.

Daarnaast verzorgen wij trainingen, workshops en themabijeenkomsten. We geven advies en werken aan deskundigheidsbevordering van professionals. De hulpverlening binnen het onderwijs is steeds in ontwikkeling en jij weet ervoor te zorgen dat Schoolformaat flexibel kan meebewegen. Je zorgt dat je continue op de hoogte bent van recente ontwikkelingen in het onderwijs en de jeugdzorg, vertaalt deze naar mogelijkheden voor Schoolformaat op het gebied van nieuw beleid.

Medewerkers van Schoolformaat zijn zichtbaar, bereikbaar en beschikbaar.

Schoolformaat is onderdeel van de afdeling preventie waaronder ook het kenniscentrum kind en scheiding valt. Als accountmanager maak je deel uit van het AM team bestaande uit 5 andere accountmanagers die ieder verantwoordelijkheid voor een domein dragen.

Wij vragen:

Een klantgerichte en resultaatgerichte persoonlijkheid die houdt van een drukke werkomgeving. Je hebt commercieel inzicht en een klantgerichte instelling. Je bent proactief en je weet signalen van klanten te vertalen naar nieuwe oplossingen. Je bent een spin in het web en kunt op operationeel, tactisch en strategisch niveau opereren. Je hebt ervaring, affiniteit en kennis van relatiebeheer, acquisitie en (complexe) aanbestedingstrajecten.

Je bent steeds nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de markt en het vertalen hiervan naar nieuw beleid is voor jou een logische stap. Je bent overtuigend in je advisering en krijgt mensen om je heen enthousiast voor de vernieuwingen. Voor de functie van accountmanager is het van belang dat je beschikt over:

 • Een afgeronde HBO opleiding;
 • Kennis van relatiebeheer, acquisitie en (complexe) aanbestedingstrajecten;
 • Kennis en ervaring in de onderwijs en / of jeugdzorgsector heeft een pré;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Kwaliteitsgericht, analytisch, stressbestendig, helikopterview, teamspeler.

Wij bieden jou een baan waar geen dag hetzelfde is

We bieden je een verantwoordelijke functie, waarbinnen je zelf op zoek gaat naar nieuwe ontwikkelingen in de markt. Je komt te werken in een team van ambitieuze collegas, die samen Jeugdformaat nog beter laten aansluiten op veranderingen in de samenleving. Het salaris van een Accountmanager bedraagt minimaal € 2.724,00 en maximaal € 4.092,26 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Het salaris is vastgesteld volgens de salarisregeling uit de CAO-jeugdzorg, schaal 10.

Daarnaast kun je bij Jeugdformaat rekenen op:

 • Eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • 200 verlofuren bij fulltime (36 uur) dienstverband, waarvan je een gedeelte flexibel kunt besteden;
 • Tegemoetkoming in de premie zorgverzekering van € 20,- bruto per maand;
 • Gedeeltelijke doorbetaling bij opname ouderschapsverlof;
 • Mogelijkheid tot opleiding en deskundigheidsbevordering;
 • Volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen met trainingen via de Jeugdformaat Academie.

Bij Jeugdformaat krijg je een tijdelijk contract van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het overleggen van een positieve verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor je aanstelling.

Heb je interesse in deze vacature?

Stuur dan je motivatiebrief en CV via de knop solliciteer op deze pagina. Als je vragen hebt, kun je bellen met Ingeborg Middleton, manager, 0652077359.

Sluitingsdatum 23 juni 2021.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 26.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.