Trainer Schoolformaat

Ben jij de ervaren trainer op het gebied van gedrag, communicatie en persoonlijke ontwikkeling?

Bij Schoolformaat kun jij jouw talenten inzetten! Talenten zoals het geven van trainingen, het ontwikkelen van nieuwe trainingen en het adviseren van opdrachtgevers. Schoolformaat biedt trainingen, workshops en themabijeenkomsten aan leerlingen, ouders en onderwijs- en zorgprofessionals. We werken altijd op maat, aan de hand van een afstemmingsgesprek met de opdrachtgever ontwikkelen wij een passend en effectief programma. 

Onze trainingen richten ons op gedrag, communicatie en persoonlijke ontwikkelingen. Aan leerlingen bieden we bijvoorbeeld trainingen gericht op het verminderen van faalangst, het ontwikkelen van zelfcontrole en verbeteren van sociale vaardigheden. Onderwijs- en zorgprofessionals kunnen trainingen volgen over bijvoorbeeld traumasensitief lesgeven en werken, gespreksvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Wij werken op ruim 100 scholen in en rond Haaglanden, van de basisschool tot het hoger beroepsonderwijs. 

Wij vragen:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding; (in de richting van training & coaching)
 • Minimaal vijf jaar ervaring als gedragstrainer;
 • Ervaring in het onderwijs;
 • Bij voorkeur gecertificeerde Rots en Water trainer
 • Beschikbaarheid op de dinsdag en donderdag en flexibel inzetbaar op de overige dagen.
 • Bij voorkeur in bezit van een auto.

Jij weet tijdens trainingen persoonlijke leerdoelen te achterhalen en stemt je trainingsstijl af op de deelnemers. Je traint leerlingen en professionals binnen het onderwijs of zorginstellingen. Met jouw open houding kun je mensen uitnodigen en stimuleren om deel te nemen aan het groepsproces. Je luistert, vraagt door en bent in staat om feedback te geven. Je bent proactief, gedreven en energiek. Je bent daarnaast goed in staat om zelf feedback te ontvangen en te reflecteren op je eigen gedrag.

Stichting Jeugdformaat - Schoolformaat

Jeugdformaat biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Bijna 800 gepassioneerde professionals werken samen aan de ondersteuning van 7.000 kinderen, jongeren en hun ouders die er op eigen kracht even niet uitkomen. Schoolformaat is onderdeel van Jeugdformaat. Scholen worden steeds vaker geconfronteerd met gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij leerlingen en opvoedingsproblemen binnen het gezin. Het schoolmaatschappelijk werk ondersteunt de school bij het begeleiden van de leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben. Het doel is om de kansen van de leerlingen te vergroten om succesvol hun schoolopleiding te volgen en af te ronden. Medewerkers van Schoolformaat zijn zichtbaar, bereikbaar en beschikbaar. Onze medewerkers zijn zelfstandig en kunnen competentie- en  oplossingsgericht werken. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen resultaten, maar ziet ook de meerwaarde van een goede samenwerking in het team en neemt hierin actief deel. Samenwerking en binding in het belang van de jongere is voor jou vanzelfsprekend. Je kunt goed luisteren en je standpunten onderbouwen met solide argumenten. Ook weet je creatief verschillende methoden in te zetten en ben je sterk in plannen en organiseren van je caseload. Je staat stevig in je schoenen en bent bereid om continu kritisch naar jezelf te kijken en te leren van situaties.

Wij bieden jou een baan waar geen dag hetzelfde is.

Je krijgt als trainer alle vrijheid en verantwoordelijkheid om het werk vanuit eigen inzicht en verantwoordelijkheid uit te voeren. Acquisitie is onderdeel van het werk  Jij weet immers zelf precies welke vorm van trainen het grootste effect heeft. Dit doen we natuurlijk wel met elkaar. Je bent onderdeel van het trainersteam binnen Schoolformaat.

Je salaris is afhankelijk van relevante werkervaring en bedraagt minimaal €2.503,43 en kan oplopen tot maximaal €3.739,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform de CAO-Jeugdzorg. Verder heb je recht op een vakantietoeslag van 8%, een pensioenregeling via PFZW, reiskostenvergoeding, fietsenplan en kortingen op verzekeringen. 

 • Daarnaast kun je bij Jeugdformaat rekenen op:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • 200 verlofuren bij fulltime (36 uur) dienstverband, waarvan je een gedeelte flexibel kunt besteden;
 • Tegemoetkoming in de premie zorgverzekering van € 20,- bruto per maand;
 • Gedeeltelijke doorbetaling bij opname ouderschapsverlof;
 • Mogelijkheid tot opleiding en deskundigheidsbevordering;
 • Volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen met trainingen via de Jeugdformaat KennisAcademie. 
  Bij Jeugdformaat krijg je een tijdelijk contract van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een positieve verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor je aanstelling.

Heb je interesse in deze vacature?

Stuur dan je motivatiebrief en CV aan Michael Gerretsen via m.gerretsen@schoolformaat.nl.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.