Schoolformaat en Happy Fit

Happy Fit is een programma in Rijswijk voor een gezonde leefstijl, mede opgezet door Schoolformaat en andere professionele organisaties. Sinds kort bestaat er ook Happy Fit 4-12. Het richt zich op Rijswijkse kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders via het primair onderwijs en in de wijk. Happy Fit 4-12 bestaat uit sport- en beweegactiviteiten, workshops over gezonde voeding en “lekker in je vel zitten” of een bezoek aan de supermarkt onder begeleiding van een diëtiste.

Samenwerking verschillende organisaties

Op verzoek van de Gemeente Rijswijk heeft een aantal organisaties (GGD Haaglanden, Florence, Schoolformaat, Welzijn Rijswijk, JGZ, de Jutters en SEH) het programma Happy Fit 4-12 samengesteld. Happy Fit 4-12 bestaat uit sport- en beweegactiviteiten, workshops over gezonde voeding en “lekker in je vel zitten” of een bezoek aan de supermarkt onder begeleiding van een diëtiste.

Happy Fit op scholen en in de wijk

Dit schooljaar worden er op drie scholen in Rijswijk Happy Fit 4-12 lessen en workshops voor kinderen en ouders over “lekker in je vel zitten” gegeven. Daarnaast zijn er Happy Fit 4-12 activiteiten in de wijk(centra) voor alle kinderen, ouders en wijkbewoners over voeding, bewegen en welbevinden.

Extra vakantie activiteiten

In de vakanties organiseert Happy Fit 4-12 ook nog eens extra activiteiten om tijdens de vakantie lekker te bewegen en te ontspannen of om lekkere en gezonde hapjes te maken en deze natuurlijk zelf op te eten. Kijk hiervoor in de boekjes van de Ontdekkers Rijswijk

Meer weten over Happy Fit in Rijswijk? Kijk op de Happy Fit Facebook pagina.