Medewerker van de maand - december

Het is weer tijd voor een zonnig bericht! Deze maand zetten we onze collega Carmen in het zonnetje.

1. Wat zijn jouw taken binnen Schoolformaat / Kenniscentrum Kind en Scheiding?

Ik werk als smw op twee VO scholen in Den Haag, ik ben daarnaast ook pluscoach. Dat houdt in dat ik diverse leerlingen in de regio Haaglanden voor een aantal maanden begeleid. Ook werk ik een dagdeel in de week bij de bureaudienst van Schoolformaat om collega’s en of scholen te adviseren bij diverse vragen omtrent leerlingen / ouders / problematieken.

2. Hoe lang werk je al binnen je huidige functie?

Dit is mijn vijfde jaar bij Schoolformaat. Ik ben begonnen als stagiaire op het VO en PO, dit was een leuke en leerzame combinatie. Na mijn stage kon ik mijn afstudeeronderzoek doen bij Schoolformaat en na een jaartje ergens anders gewerkt te hebben kwam er een mooie plek vrij binnen het team!

3. Wat maakt dat jij met plezier naar je werk gaat?

Ik vind het leuk om met veel verschillende partijen te mogen samenwerken, om zo de leerling en ouders weer op weg te helpen. Er is geen standaard oplossing voor ieder probleem. Dit maakt dat je creativiteit goed benut kan worden en het echt maatwerk is. Ik mag echt mezelf zijn, mijn eigen kwaliteiten inzetten. En dat iedere aanmelding verschillend is, maakt het echt uitdagend. Vervelen is er niet bij!

4. Wat is voor jou de ultieme ontspanning na een dag werken?

Na een dag werken zit mijn hoofd vol. Ik lees dan graag een goed boek en luister graag naar muziek. Ook onderneem ik graag verschillende dingen, ik ga graag naar de bioscoop, concerten bezoeken of lekker een dagje weg om cultuur te happen. Zo ben ik laatst in Zeeland geweest, waar ik ben opgegroeid. Een dagje herinneringen ophalen met mijn vriend samen, heerlijk!

5. Welke boodschap wil je meegeven aan de kijkers / lezers

Ik merk dat sommige mensen het lastig vinden om goed voor zichzelf te zorgen op het gebied van balans vinden tussen werk en privé. Alle ballen hoog blijven houden kan soms echt teveel worden. Praat erover als het even niet gaat! Vraag om hulp wanneer je voelt dat je het te druk hebt, weet dat je collega’s voor je klaar kunnen staan.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.