Handelt uw team al volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling?

Week tegen Kindermishandeling| 14 t/m 20 november 2016

Omdat het de week tegen kindermishandeling is, bieden wij onze succesvolle themabijeenkomst 'Meldcode: omdat je altijd iets kunt doen'  tegen een gereduceerd tarief aan.

Jaarlijks worden in Nederland ruim 100.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Je wordt als docent vaak als eerste geconfronteerd met deze zeer gevoelige en emotioneel beladen problematiek. Sinds 2011 is de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van kracht. De meldcode helpt professionals goed te reageren bij signalen van dit soort geweld.

Goed voorbereid zijn voorkomt escalatie

Zorg dat de professionals van uw school goed voorbereid zijn. Dan worden signalen herkend en besproken met de juiste betrokkenen. Ook kunnen zij dan een goede afweging maken of het nodig is een melding te doen bij Veilig Thuis. 

De deelnemers aan onze themabijeenkomst:

  • maken kennis met de 5 stappen van de meldcode,  
  • leren wat de verantwoordelijkheden zijn die je hebt als professional 
  • staan we stil bij signaleringsvaardigheden en 
  • krijgen handvaten voor gesprekstechnieken, die direct toepasbaar zijn!  

Voor wie is deze bijeenkomst?

Deze themabijeenkomst is speciaal voor professionals binnen het voortgezet onderwijs en het MBO.

Duur van de bijeenkomst

De bijeenkomst duurt 2 uur.

Locatie

Wij komen op locatie om de bijeenkomst te geven.

Kosten

Boek deze bijeenkomst alleen tijdens de week tegen kindermishandeling (7 t/m 14 november 2016) voor het speciale tarief van slechts € 175,-. Voor dit bedrag trainen wij het team (met een maximum van 20 deelnemers) op uw school. Normaal kost deze bijeenkomst € 195,-. De bijeenkomst geven wij dit schooljaar, in afstemming met school.  

Meer informatie

Wilt u aanvullende informatie ontvangen? Neem gerust contact op met Wendy van Vliet. Zij is te bereiken per e-mail: w.vanvliet@schoolformaat.nl.

Alleen deze week met korting!